luni, 8 noiembrie 2010

Prajitura cu mere si caramel.

Ingrediente:6 oua, sare, 60 g zahar,250 g unt moale, 200 g zahar pudra, 4 linguri suc de lamaie, 250 g faina, 2 lingurite praf de copt
Umplutura si caramel: 4 mere mari acrisoare, 4 linguri de zahar

Preparare:
Se bat albusurile cu 1 praf de sare si zahar tos.Separat se amesteca untul cu zaharul pudra si se inglobeaza pe rand galbenusurile, se adauga sucul de lamaie si faina amestecata cu praf de copt.In final se adauga si albusul batut spuma.Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza, tava si unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt.
Se decojesc merele si se taie sferturi; se curata de cotoare si se taie feliute subtiri, care se ajaza in tava pe blat;se coace prajitura la cuptor timp de cca 20-25 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Se prepara glazura de caramel:se incalzeste zaharul intr-o craticioara.Cand incepe sa se topeasca pe margini se amesteca lent, dar continuu.Cand zaharul s-a dizolvat complet, se adauga 4 linguri apa, se amesteca incet si sosul de caramel rezultat se toarna uniform pe prajitura.

Mi-a luat cam o ora cu tot cu copt,o prajitura sanatoasa si delicioasa.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu